onsdag den 23. oktober 2013

Bad Doberan / den tyske nordkyst




















Bad Doberan ligge i Tyskland, ca 400 km fra den danske grænse og ca 10 km fra den tyske nordkyst. Det er en typisk pensionistby, der ligger et konditori på hvert andet gadehjørne og et yndet rejsemål for +65 busrejser.

Det skulle ikke afholde Konen og mig fra at rejse dertil. For hvad kan de gamle lide? De kan lide kager, god mad, traveture ved stranden og frisk luft. Og ja inden i os, er der vist også et par gamle damer gemt, for det er hvad vi også kan lide. Ja, måske lige på nær, at vi gerne vil have wifi, når vi er i udlandet. Men det vil +65 jo forøvrigt også, hvad skal de ellers gøre med deres smartphone og ipad.

Vi havde 5 overnatninger på det dejligste hotel med halvpension for ca 2500,-kr pr.pers midt i juni. Ganske billigt, hvilket er min erfaring at det ofte er i Tyskland, og ikke på nogen måde, af dårligere standart af den grund.

Vi spiste alle de kager vi kunne komme i nærheden af. Drak champagne til morgenmad. Grovåd af aftensmaden på hotellet og væltede os op på værelset for at læse bøger og tjekke iphones.
Vi gik ture langs stranden, som lå ca 10 væk. En strand med mange badehoteller og gamle bygninger, fra da det gamle Østtyskland stadig bestod. Kystens overvældende huse blev brugt til at sende "de gode borgere" i DDR på en velfortjent ferie. Her snakker vi ikke om den menige østtysker, men fx ministre og andet godtfolk.

Mens vi var der spillede Danmark med i fodbold-VM i Sydafrika. Vi så en af kampene på en lokal bar, og holdt vores egen lille fest, mens vi drak drinks med sugerør. Tøsetøserne møder fodboldbar, sjov aften og mange mærkelig blikke.

Af turer derfra kan anbefales Rostock ca 50 km og Berlin ca 150 km.

Vi rejste med DTF-rejser, som varmt kan anbefales.

----
Bare dette indlæg var sponsoreret....så fik vi nok en tur mere derned. 







1 kommentar:

  1. Det lyder som et ophold med indhold lige efter min bog. Ikke så fikkumdik...bare forkælelse og afslapning. :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...